Hradec Králové (Pressweb) - Rádi si pochutnáte na grilovaném mase nebo na zelenině? Připravte si grilované pokrmy doma zdravě na grilovacím kameni. S grilováním na kameni se pojí mnoho předností, které ocení nejen každý příznivce zdravého životního stylu. Gril je vybaven grilovací deskou z kvalitního žulového nebo lávového kamene. Přímo na ní se jídlo připravuje. Tuk z masa nebo olej z marinády tak neodkapává do ohně a nepřepaluje se. Maso se navíc snadno obrací, nepálí se a přiměřeně se prohřeje. Zároveň je mnohem šťavnatější a stejně voňavé jako za použití grilovací mřížky.
Informace o grilování na kameni a grilovacích kamenech najdete na webu www.kameny-na-grilovani.cz, který se zaměřuje především na typy kamenů, jejich materiály a údržbu. Grilovací kámen je ideální používat s grilem na dřevěné uhlí. Jestliže nemáte dvorek či zahrádku vybavenou přirozeným ohništěm, můžete si pořídit přenosné topeniště, ve kterém pohodlně rozděláte oheň například i v pergole nebo v altánu.