Praha (Pressweb) - Chcete pro někoho blízkého připravit lahodné menu, ale bojíte se, protože vaše kuchařské umění není zrovna na profesionální úrovni? Starosti hoďte za hlavu – toto menu zvládnou i začátečníci a skvělý výsledek je zaručen!
Na rozjezd polévka
Slavnostní menu by se vždy mělo skládat alespoň ze 3 jídel, která k sobě vzájemně ladí. Začíná se samozřejmě předkrmem. Pokud nemáte rádi kanapky či podobná studená jídla, vsaďte na polévku. Nemáte-li s její přípravou moc zkušeností, může vaší volbou být pórková polévka. Její kouzlo tví v jednoduchosti: Pórek stačí povařit, ochutit, přidat smetanu a poté vše rozmixovat, aby vznikl krém. Podávat je možné s krutony. Jestliže preferujete exotičtější chutě, vyzkoušejte polévku z dýně. Tip – dýňová polévka bude chutnat ještě lépe, pokud do ní místo kari přidáte kurkumu.
Snadné hlavní chody
Po předkrmu přichází logicky na řadu hlavní chod. Opět tu máme 2 varianty. Začátečníci určitě ocení tyto jednoduché recepty na kuřecí maso. Pokud už máte nějaké zkušenosti, rozhodněte se pro omáčku. Klasická rajská omáčka s hovězím určitě nadchne každého a pokud připravíte i domácí knedlíky, budete za krále!
Dezert zvládnou i mimina!
Na závěr všeho musí přijít sladký dezert. V tomto případě jsou trefou do černého palačinky. Můžete je totiž připravit na nekonečno způsobů. Jestliže chcete být originální, vyhrajte si s jejich ozdobou. Použijte čerstvé ovoce, šlehačku, čokoládu či různé topingy.
Chcete další inspiraci? Skvěle vám poslouží portál milujivareni.cz. Najdete zde nejen recepty, ale i chytré rady na zajímavé postupy.