Praha (Pressweb) - Ať už je to pití alkoholu, kouření, nedostatek pohybu, nevyváženou stravu, či nejrůznější další okolní vlivy, tělesná schránka každého z nás dostává den co den zabrat. Myslíte si, že je to takto v pořádku? To tedy rozhodně ne!
Teď ale ke dvěma možným řešením. Prvním je možnost vyhýbat se všemu, co má na organismus negativní vliv. V praxi to ale znamená, že můžete zapomenout na tradiční páteční sklenku vína s kamarádkami, nebudete už každé odpoledne po práci odpočívat na pohovce před televizí, a rozhodně nebudete jíst kdykoliv a cokoliv, na co je zrovna chuť. Člověk se bude hlídat po zbytek života. Říkáte si, že tohle v dlouhodobém horizontu nevydržíte? Nebojte, je tady druhé řešení - detoxikace, která pro nás naštěstí neznamená omezování a kontrolování po celý rok. Navíc sami brzy uvidíte, že se budete cítit mnohem lépe.
Detoxikaci organismu, jakožto proces eliminace toxinů v našem těle, považuje mnoho odborníků za klíčovou v rámci zajištění správného fungování organismu a podpory imunitního systému. Co nám ale s detoxikací může pomoci? A celkově, jak na to? O tom si nyní povíme více. Základní informace o pomocnících v rámci detoxikace naleznete také na stránkách http://zeleny-jacmen.sk. Ale i my se podíváme celé věci na kloub a přiblížíme si především dva vynikající pomocníky v naší očistě – chlorellu a zelený ječmen. Oba tito pomocníci jsou nabízeni v rámci detoxikace jak samostatně, tak i v balení na stránkách http://www.zelenyzivot.sk.
Chlorella je zelená sladkovodní řasa - jednobuněčný organismus s pravým buněčným jádrem a jaderným obalem. Od pradávna byla součástí stravy našich předků, kteří si uvědomovali, že je vhodným zdrojem bílkovin, ale i minerálních látek a vitamínů. Dodnes je také běžně užívaná v orientální kuchyni. Velmi detailně byla chlorella zkoumána v průběhu první a druhé světové války, především díky celkovému rozmachu jak technologií, tak i jednotlivých vědních disciplín. Již od té doby řadíme chlorellu do skupiny zvané „zelené potraviny“, což je skupina potravin, které pomáhají tělo detoxikovat, vyživit a regenerovat.
Dnes je na trhu nabízeno několik druhů chlorelly. Je proto důležité dbát na výběr dodavatele, aby byl produkt opravdu kvalitní. Chlorella se pěstuje uměle, proto vše záleží především na podmínkách pěstování a způsobu kultivace. Bezesporu kvalitním dodavatelem je portál Zelený život na stránkách http://www.zelenyzivot.sk. Chlorella od tohoto dodavatele má vysokou kvalitu právě díky způsobu kultivace – heterotrofní způsob. Co si pod tím představit? Znamená to, že chlorellu tento dodavatel nepěstuje venku v jezírcích a lagunách, ale je v uzavřených čistých nádržích a v přesně určených podmínkách, což zaručí čistý a kvalitní produkt. Zároveň získáváme chlorellu s příjemnou chutí a vysokou stravitelností (kolem 80%), jelikož buněčné stěny se během procesu nenarušují.
Druhým jmenovaným produktem, který nám v rámci detoxikace organismu zaručeně pomůže, je již zmiňovaný zelený ječmen, rovněž dostupný na http://www.zelenyzivot.sk. Tak jako chlorella, patří do skupiny zelených potravin, díky čemuž napomáhá podporovat přirozenou detoxikaci našeho těla. Někteří mohou namítat, že detoxikace probíhá de facto neustále a bez podpůrných doplňků stravy a tudíž je člověk nepotřebuje. Ano, je pravda, že tělo se neustále snaží vypořádat s toxiny v sobě samém, ale v dnešní době nadmíry těchto škodlivin v našem okolí a také hektického a nezdravého způsobu života, to tělo samo o sobě již nezvládá efektivně. Z toho důvodu je vhodné mu v tomto nelehkém úkolu pomoci.
Není na co čekat. Přichází podzim a to je podle mě ideální čas na detoxikaci organismu. Navíc, díky zařazení zelených potravin do svého denního režimu nejen že budete pomáhat detoxikaci organismu, ale budete se celkově cítit nabití energií. Klikněte proto na zmiňované odkazy a pojďme spolu konečně udělat něco sami pro sebe!