Praha (Pressweb) - Ten, kdo odhalí tajemství chuti Bulharského vína, si ho může užít hned v několika různých podobách. Jakých a jak si Medvědí krev užívat?
Známé červené
Nejznámější je Medvědí krev v podobě červeného polosuchého vína s výrazným buketem. Svá specifika získává víno díky krajině, ze které pochází. Pěstuje se v jižním Bulharsku v Trakijské nížině a je vyráběno z klasických odrůd Merlot a Cabernet Sauvignon. Víno má charakteristikou sladší chuť, voní po divokých třešních a ostružinách. Díky tomu je předurčeno k použití jako aperitiv k dobrým sýrům. Výborně se hodí také ke zvěřině a to nejen jako nápoj. Dančí maso připravené na troše tohoto vína chutná neskutečně báječně. Podtrhne také chuť grilovaných pochoutek. V zimě je vhodné víno svařit a vychutnat si super silný horký nápoj.
V růžovém hlavně pro osvěžení
Stále méně známé je v České republice růžové víno Medvědí krev, což je obrovská škoda. Toto víno je pěstováno na proslulých vinicích nedaleko města Melnik, voní po lesních jahodách a třešních a je úžasně svěží. Víno skvěle chutná samostatně a výborně doplňuje především lehké letní pokrmy jako saláty či grilované pochoutky. Využití může najít i při míchání nápojů, hodí se do těch s ovocem.
I bílý dokáže překvapit
Třetí variantou je bílé víno Medvědí krev. Vyrábí se z odrůdy Chardonnay. Bílá Medvědí krev má svěží chuť a jeho dominantní vůní je černý rybíz. Právě to ho předurčuje nejen k pití, ale i k použití v gastronomii. Omáčkám při dušení masa dodá nezaměnitelnou chuť. Hodí se také k těstovinám a sýrům.
Vína Medvědí krev dováží na český trh společnost PeMaP s.r.o., cena za jednu láhev se drží pod 70 Kč.