Hradec Králové (Pressweb) - Pokud chcete začít grilovat na kameni, hned na začátku budete postaveni před zásadní otázku - žulový nebo lávový grilovací kámen? Oba tyto kameny mají své přednosti. Výhoda žulového kamene je především v jeho příznivé ceně. Lávový kámen je zase mezi lidmi známější a rozšířenější. Určitě tedy ve svém okolí najdete někoho, kdo vám ho doporučí.
Žulové kameny na grilování se nejčastěji vyrábějí z jemnozrnné žulu a jsou k dostání v tmavém a ve světlém provedení. Výpeky z nich snadno odstraníte pomocí kovové škrabky a v případě menšího znečištění stačí pečící kámen otřít vlhkým hadříkem. Rozhodně na něj nepoužívejte saponáty. Těmi byste mohli kámen nenávratně poškodit.
Lávový kámen na grilování praská stejně jako žulový - jedná se však jen o drobné mikrotrhlinky, které běžnému užívání nejsou vůbec na závadu. Zakoupíte ho většinou ve velmi podobném provedení. Grilování na kameni zvládnete s jakýmkoliv z nich. Můžete rovněž investovat do speciálního grilu nebo kámen umístit na gril, který už vlastníte.