Betonářská ocel: cena je důležitá

Betonářská ocel
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 8.9.2024 | Stavebnictví

Praha (Pressweb) - Opravdu trvanlivé stavby jsou z betonu. Objevili ho už staří Římané a jejich stavby obdivujeme i po dvou desítkách staletí. Ale namíchat správný beton je dnes pomalu umění. Jeden druh se dává ke sloupkům na zahradě, jiný patří do základů mrakodrapů. Správné složení betonové směsi hlídají u velkých staveb laboratoře. Škála druhů betonových směsí je opravdu široká. Ale jenom beton nestačí. Opravdu trvanlivý materiál je až železobeton. Vzniká tak, že se do betonu přidávají ocelové pruty. Betonářská ocel cena je kategorie, kterou musí stavebník znát.

Betonářská ocel: více druhů i různá cena

Betonářská ocel: existuje více druhů a liší se i cena. Nejznámější jsou ocelové pruty různé tloušťky, které mají na povrchu výstupky tzv. žebírkování. Je důležité proto, aby se beton lépe spojil s ocelí. Na škodu není ani mírná koroze, protože ta zvyšuje plochu styku ocele s betonem. Betonářská ocel cena se odvíjí od tloušťky prutů. Obvyklý průměr žebírkové oceli, která je v nabídce například firmy Technimat Teplice, je od 6 mm do 32 mm. Do betonu se přidává i hladká ocel, ta má průměr od 5,5 do 12 mm. Speciálním druhem betonářské armatury jsou kari sítě, které se dávají do velkých vodorovných betonových ploch.

Ocelová armatura musí být dobře obalena betonem

Bez kari sítí se neobejdou mj. základové desky, podlahy garáží, skladových hal. Jsou to ocelové dráty příčně svařené o tloušťce 4 až 10 milimetrů s různě velkým oky. Betonářská ocel a cena těchto sítí se liší právě podle tloušťky drátů a velikosti ok. Při práci s betonářskou výztuží je nutné dbát na správné technologické postupy. Ocel použitá v betonu, musí být obalena alespoň dvoucentimetrovou vrstvou betonu. Kari sítě se nesmí pokládat přímo na zem či kamenitý podklad, ale na ocelové nebo plastové patky. Je totiž nutné zajistit, aby se k ocelové armatuře nedostala voda. Ta způsobuje korozi, ocel postupně degraduje a kvalita železobetonu se postupně snižuje. Ze železobetonu se stává normální beton, který má nízkou odolnost vůči tažným silám.

 

Témata: betonářská ocel cena, betonářská ocel, hutní materiál, kari sítě | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300