Rekonstruujete nebo modernizujete kuchyni? Nebo se stěhujete do zbrusu nového příbytku, v němž zařizujete kuchyň? Ať už je to tak či onak, pravděpodobně budete vybírat i kuchyňský dřez. V souvislosti s kuchyňským dřezem budete pravděpodobně vést jedno obrovské dilema, a sice takové, jaký dřez máte koupit, do jakého dřezu máte investovat. Přece jen dřezů je dnes na trhu nespočetně mnoho, po jakém tedy sáhnout, aby se do kuchyně hodil a vyjímal se v ní?
Pokud bychom měli brát aktuální žhavé trendy ve světě bydlení, řekli bychom, že se do každé moderní kuchyně hodí měděný dřez se stejnou dřezovou baterií. Kuchyňská dvířka by měla být bez nábytkových úchytek, s kvalitními nábytkovými panty, aby něco vydržely.
Mnohým však žhavé trendy nejsou zrovna po chuti, měď se navíc nehodí do každé kuchyně. Jaký dřez tedy zvolit?
Tradiční nerezové dřezy nikdy nevyjdou z kurzu
Investovat do nadčasového dřezu - to nikdy není špatný nápad. Takovým nadčasovým dřezem je rozhodně nerezový kuchyňský dřez, který je tvořen nerezovou ocelí. Nejkvalitnější je takzvaná potravinářská ocel, který obsahuje a osmnáct procent chromu a deset procent niklu.
Keramický dřez jako záruka elegance
Pokud je vaše kuchyně spíše elegantní místnost v domě, nekazte její elegantnost nerezovým dřezem. Investujte raději do keramického kuchyňského dřezu. Při výběru keramického kuchyňského dřezu vždy vycházejte z konkrétních modelů a modelových řad výrobce.
Granitové kuchyňské dřezy
Samostatnou kategorií jsou takzvané granitové kuchyňské dřezy, které jsou vyráběny z granitu. Granit je složen z drcené žuly, jež tvoří skoro osmdesát procent granitu, zbytek je pak akrylátová polymerová pryskyřice, jež je pojivem.
Setkat se můžete s dřezy ze silgranitu, které jsou maximálně odolné vůči poškrábání, jsou téměř nerozbitné při každodenním používání a také odolávají teplotám až 280 stupňů Celsia.