Praha (Pressweb) - Milujete kávu? A co takhle káva illy? Zkusili jste ji už? Tato společnost má více jak 80letou tradici a je oblíbená po celém světě především díky své kvalitě a nezaměnitelné chuti.
Káva illy patří mezi nejoblíbenější esspresa vůbec. Znáte však jeho přesnou definici? V České republice se často setkáváme s mylnými údaji a často dostáváme namísto espressa něco úplně jiného. Pojďme si ted nejprve vysvětlit, jak by takové správné espresso mělo vypadat. Šálek by neměl přesahovat 30 ml, to je první a zásadní údaj. Espresso je připravováno speciální metodou a jedinými ingrediencemi je voda a kávávo prášek z čerstvě mletých kávovych zrn či kapsle.
Kvalitní espresso poznáte už napohled. Pěna je vysoká 2 až 4 mm a má oříškově až tmavě hnedý odstín, který hází jemně načervenalý odstín. Espresso káva illy má silnou a intenzivní vůni, kterou okamžite poznáte. Měli bychom zmínit i konzistenci. Ta by měla být hladká a sametová jako krém. Nikdy ne vodová. Pokud Vám někdo přinese vodové espresso, je to známka nekvalitní přípravy!
Prvotní příprava, respektive výroba kávy je o něco složitější. Jedná se o poměrně zdlouhavý a pracný proces, který vyžaduje maximální lásku, znalost i péči. Vše začíná samotnou sklizní kávy. Káva illy je ručně sbíraná, proto máte záruku, že Vaše espresso je pouze z dostatečně zralých zrnek. Po sklizni následuje loupání, selekce a následně pražení, které dává kávě zcela nezaměnitelné aroma. Po upražení kávy dochází k chlazení vzduchem. Posledním krokem je balení. I obal je zcela zásadním krokem celého procesu, proto je i této poslední fázi věnována maximální pečlivost.