Zlatá horečka v Čechách

Věděli jste, že i v našich končinách proběhla zlatá horečka?
Zadavatel: GIT.cz | 27.1.2016 | Finance, ekonomika
Zlato.cz - Jistota ve vlastních rukou

Praha (Pressweb) - Vědeli jste, že i v našich končinách proběhla zlatá horečka? No vážně, člověk ani nemusel do Kalifornie, Severní Karoliny nebo přímo na Klondike, aby podlehl horečnému volání nejpopulárnějšího z drahocenných kovů - zlata. Přesto se ta epidemie slavné zlaté nemoci odehrála jaksepatří po česku, jak se na zemi Járy Cimrmana a Švejka sluší a patří.

Kde se český Klondike nacházel? Bylo to v oblasti malebného kraje kolem jihočeských Vodňan. V březnu roku 1927 si vodňanský listonoš Václav Prošek na své tradiční trase všiml, že pan Jan Novák při opravě silnic rozbíjí kameny - a z některých vypadly zlaté plíšky. Duchaplný listonoš Prošek nezahálel a několik plíšků nechal otestovat ve Vodňanech. A zpráva, hlásající: „zlato!“ se roznesla okolím jako blesk z čistého nebe. Další a další hledači na sebe nenechali čekat a prolezli celý kraj - naleziště tak velice rychle vysychalo. Svůj díl na tom měli i velkopodnikatelé, kteří se pustili do těžby a záhy nalezli potenciálního původce zlatého šílenství - nedalekou mohylu prakeltského velmože z halštatské epochy našich dějin. Odborníci hned vyslovili domněnku, že zlaté plíšky tvořily konstrukci hrobky. Tu následovala teorie, že zlaté naleziště musí být někde blízko - dodnes však „vodňanské zlate“ na svého objevitele čeká, tak jako mnohé další legendy z českých končin.

Co však není legenda, je současná zlatá horečka - vysoká poptávka po investičním zlatě. Hodnota investičního zlata je nízká, a přitom v porovnání s akciovými fondy, měnami a světovými ekonomikami stále stabilní. Proto se investiční zlato zdá jako způsob, jak nejlépe zhodnotit peníze.

Nákup zlata přitom nikdy nebyl lehčí. I na našem internetu naleznete zajímavé subjekty, které vám zprostředkují diskrétní a bezpečný nákup zlata - jedním z takových je například web Zlato.cz, první portál o investici do zlata, kde naleznete každý den i bohatou nabídku zpravodajství.

Zlato.cz - vodňanské zlato

Témata: investiční zlato, investice do zlata, investování do zlata, spoření ve zlatě, spoření do zlata, zlaté spoření, jak nejlépe investovat, kam nejlépe investovat, nejlepší investice, nejlepší spoření | Region: ČR

Global Internet Technology s.r.o. - GIT.cz
Žirovnická 1/2389